להרצאות לקהל מחו"ל

הרצאות העשרה מעניינות ומעוררות מחשבה
שילוב של צפייה בסרטים וניתוח ביקורתי שלהם
לאנשים שאוהבים לחשוב על המציאות שמאחורי הסרט

להלן כמה דוגמאות להרצאות אפשריות:

"דברים שרואים משם, לא רואים מכאן"


מסגרת ההרצאה: חברת הייטק, קהל מעורב של מהנדסים ישראלים ואמריקאים

תייר גרמני, נגני תזמורת מצרית וילד סיני קטן – כולן דמויות שקפצו לביקור בקולנוע המקומי של השנים האחרונות. דרך עיניו של "האחר", ובאמצעות המפגש הבינתרבותי, מספק לנו הקולנוע הזדמנות (ספק קומית, ספק טרגית) לראות איך נתפסת המנטליות הישראלית מבחוץ.

"דע מאין באת ולאן אתה הולך"


מסגרת ההרצאה: השתלמות מורים

שלושה מיתוסים גדולים הצמיח כאן הנרטיב הציוני: דמות הצבר, אידיאל העלייה ותפיסת כור ההיתוך. היום, בשנות האלפיים, כאשר ישראל כבר בת 60 פלוס – מהם הייצוגים העכשוויים של אותם מיתוסים מכוננים?

מסע קולנועי בין הצבר שלומד להשיל את קוציו, המהגרים שתופסים את מקומם של ה"עולים" וה"יורדים", ונופיה של החברה הרב-תרבותית שצומחת כאן.

"תראו מי מדברת"


מסגרת ההרצאה: מפגש נשים – ערב אימהות ובנות

משותף לעקרת בית מטבריה, כלה צעירה בירח דבש תל-אביבי, ובעלת קיוסק בעיירה נידחת בדרום? למרבה השמחה, כמעט כלום! אחרי שנים ארוכות שבהן חלקו הדמויות הנשיות של הקולנוע הישראלי אג'נדה משותפת – "תהיי יפה ותשתקי",פתאום הן תופסות את קדמת הבמה ומתחילות לספר בגוף ראשון את מציאות חייהן. הצצה אל המהפיכה הנשית של הקולנוע הישראלי.

"מבלורית שופעת לכרס משתפלת"


מסגרת ההרצאה: ערב תרבות לבני הגיל השלישי, מרכז ל"דיור מוגן"

מה קרה לאסי דיין מאז שגילם את אורי, הפלמ"חניק היפה ב"הוא הלך בשדות" ועד שהפך למיקי, השמן והמקריח ב"מר באום"? ומה הקשר בין סצינת עירום במקלחת לבין מצבה של החברה הישראלית בשנות האלפיים? מבט מצחיק-עצוב על דמות הצבר בקולנוע הישראלי, והשינויים שחלו במעמדה לאורך ההיסטוריה של מדינת ישראל.

להרצאות לקהל מחו"ל

למשוב הבא

loading

הסתקרנתם? רוצים לשאול שאלות? אתם מוזמנים ליצור איתי קשר.